SPRITZ TEASE - Funkit Marketing
close icon funkit

SPRITZ TEASE

#Grafičnooblikovanje

Naročnik: Radgonske gorice d.d.

CILJ
Gradnja nove blagovne znamke za »špricarje« v tujini, kajti slovenska verzija imena in podobe nista privlačna za tuji trg.
Na trgu je trenutno ogromno alkoholiziranih pijač v pločevinkah, številnih mešanic žganih pijač s sokovi, v naprej pripravljenih koktajlov, vode z dodanim alkoholom, zato se želimo postaviti ob bok konkurenci, a hkrati izstopati, biti drugačni.


STRATEGIJA
Našo pot do rešitve smo začeli skozi diferenciacijo in ustvarjanje avtentične podobe za izbrano osvežilno pijačo. Izhajali smo iz idejne zasnove ilustrativne grafične podobe pločevinke, ki smo jo pri podobnih nizko alkoholnih spritz pijačah zaznali kot redkost.

Sledilo je smiselno določanje osnovnih izhodišč, upoštevajoč osnovne vrednote naročnika in lastnosti samega produkta. Pri tem smo lastno kreativo nenehno navezovali na zgodovino, tradicijo, brezčasnost, svežino in preplet okusov.

Iz idejnega koncepta smo ustvarili zgodbo blagovne znamke Spritz-Tease, ki temelji na zgodovini in tradiciji pijače, obenem pa pooseblja PRVI KOKTEJL NA SVETU.
Ustvarili smo holistično zasnovan dizajn, ki skozi pripoved zgodbe omogoča gradnjo močne in stabilne blagovne znamke, obenem pa na grafično sodoben in zanimiv način predstavlja vsa potrebna izhodišča.

Celosten koncept embalaže tako pripoveduje zgodbo skozi ilustrativno in privlačno podobo, ki stremi k nastanku zgodovine špriCARja (»The first of all«). Pijačo pooseblja osrednji lik možakarja, ki simbolizira tradicijo in modrost, obenem pa s konotacijami na izkušenost in pristno kakovost predstavlja samo blagovno znamko Radgonske gorice.

S pomočjo domišljijskega in karakternega lika ter spremne zgodbe se Spritz-Tease pozicionira kot drugačna, osvežilna, igriva in kredibilna blagovna znamka, ki se bistveno razlikuje od konkurence.

  • Če

    ALI NAS SAMO SPREMLJAJ

    Loading...