Zombies vs Towers - Funkit Marketing
close icon funkit

Zombies vs Towers

#Grafičnooblikovanje
#Vsebinskimarketing

Projekt: Grafično oblikovanje, foto in video produkcija
Naročnik: Intellis, d.o.o.


Uspeh brez primere

Strateške mobilne igre so izjemno priljubljene med vsemi generacijami. O tem priča dejstvo, da so se zaradi prihodkov, uporabe in dostopnosti na lestvicah mobilnih trgovin z aplikacijami zavihtele kar na zavidljivo 1. mesto.

Ampak ste se kdaj vprašali, kaj sploh je tisto, kar vpliva na njihov prenos in uspešnost? Da ne prekurite svojih možgančkov, smo za vas pripravili seznam ključnih faktorjev:

Izrednega pomena je VIZUALNA PRIVLAČNOST, torej visokokakovostna grafika in animacije.

Tej sledi DOSTOPNOST IN PRIJAZNOST DO UPORABNIKA, kar zagotavljajo intuitivni krmilniki, jasen uporabniški vmesnik in t. i. smooth gameplay.

Poleg tega je pomemben tudi ENGAGING GAMEPLAY, katerega dobimo z razburljivo vsebino, izzivi, strateškim odločanjem in upravljanjem z viri.

Igralce pritegne RAZNOLIKA VSEBINA, ki se kaže skozi različne levele, funkcije in power upe. S tem se zagotavlja njihova angažiranost, saj se igre hitro ne morejo naveličati.

Ravno tako je pomembno NAPREDOVANJE IN NAGRADE, kajti igralce motivira odklepanje višjih stopenj in pridobivanje nagrad za njihove dosežke.

Tudi POZITIVNE OCENE, tj. reviews v mobilnih trgovinah in priporočila od ust do ust ogromno prispevajo k številom prenosov in uspešnosti aplikacije.

Navsezadnje pa so pomembne tudi POGOSTE POSODOBITVE IN TEHNIČNA PODPORA, s čimer se zagotavljajo sprotni popravki morebitnih napak in dodajanje novih vsebin.

Oglaševanje Zombies vs Towers

Z željo po oglaševanju in pridobivanju več uporabnikov so se na nas obrnili pri Intellis d.o.o., ki se znotraj podjetja ukvarjajo tudi z gaming programom, plod katerega je mobilna igra ZOMBIES vs TOWERS.

V njej ima igralec nalogo, da kot eden od zadnjih preživelih na planetu svojo naselbino brani pred invazijo zombijev. Zasvajujoča arkadna igra tako združuje elemente strategije, obrambne igre in preživetja v svetu zombijev. Skratka pravi izziv strateških sposobnosti.

Za naročnika smo s tem v mislih pripravili privlačne statične in animirane UGC (User Generated Content) oglase z mockupi ter kratke posnetke v slogu TikTok objav.

Od ideje do realizacije

S statičnimi in animiranimi grafikami smo potencialnim uporabnikom želeli predstaviti najbolj zanimive elemente igre Zombies vs Towers, ki igralce pritegnejo in posledično tudi zasvojijo.

Poleg tega smo izpostavili tudi:

jasen in privlačen dizajn

visokokakovostne grafike

kul zvočne učinke

izviren, sodoben in intuitiven vmesnik

lahko obvladljiva pravila igre

da gre za uporabniku prijazno aplikacijo

Posneti so bili torej tudi trije krajši videoposnetki s provokativno, dramatično vsebino. Za to vrsto močnega čustvenega učinka smo se odločili zato, ker smo želeli že v prvih nekaj sekundah pritegniti pozornost nič hudega slutečega gledalca in jo ohraniti vse do konca.

S tem namenom se pripravljeni videoposnetki začnejo z šokantnim incidentom ali razburljivim prizorom igranja, ki gledalca nepričakovano preseneti.

Performance marketing

Oglaševanje na družbenih omrežjih je potekalo na Facebooku in Instagramu, s pripravljenimi grafikami in videi (UGC, in-game play).

Zaradi predhodnih podatkov o višini monetizacije uporabnika (gamerja) znotraj aplikacije smo se osredotočili predvsem na Ameriški trg, kljub zavedanju o višji ceni oglaševanja. Kasneje smo mu dodali še nekaj ostalih angleško govorečih držav (Kanada, Avstralija in Velika Britanija).

Naslednje, na kar smo morali biti pozorni, je segmentacija na iOS in Android uporabnike, pri čemer so metrike znotraj Facebook ads managerja natančnejše za Android uporabnike. Znova smo se na podlagi predhodnih informacij glede monetizacije uporabnika odločili fokus posvetiti iOS uporabnikom. Smo pa testirali tudi Android-only kampanje.

Najpomembnejši cilj ob začetku oglaševanja igre Zombies vs Towers je bil, da najdemo “winner” kreative in občinstva.

Najprej smo se lotili testiranja kreativ:

Statična grafika (visoko kvalitetne podobe zombijev) vs. statična grafika (game play grafika, podobe iz igre)

Video (in-play) vs video (oseba, nepričakovan dogodek v prvih sekundah)

inner static vs winner video

Nadaljevali smo s testiranjem občinstev:

Različni interesi vezani na zombije, apokalipso, mobilne igre.

Izluščitev zmagovalnih kombinacij interesov.

Testiranje CBO vs ABO (winner ad sets)

Vse kampanje so bile optimizirane za app installs (maximize number of app installs).

Ključne ugotovitve in rezultati

Nivo kampanje Zombies vs Towers:

App installs optimization

ABO (ad set budget optimization) boljši performance proti CBO

Zmagovalni AD seti:

Kombinacije z narrow audience (“and must also match”)

Specifično vezani interesi na zombije and apokalipso so performali boljše kot širše zastavljena občinstva vezana na mobilne igre. Zelo široke interese je nujno kombinirati z narrow audience.

Nivo oglasa (ad):

Zmagovalni oglasi: statične game play grafike (direktne podobe iz igre). Cost per link click med 30-50% nižji kot pri vseh treh ostalih vrstah kreativ, kar je precejšnje presenečenje za nas, saj smo glede na pretekle izkušnje predvidevali najboljši performance kratkih videjev z začetnim hookom.

IOS vs Android:

Metrike za iOS je potrebno vedno primerjati z in-app statistikami, zaradi Facebookovih iOS omejitev.

V naših primerih so bile cene za cost per install pri Android userjih za 60-70% nižji, kot pri iOS uporabnikih. V tem primeru je potrebno preveriti podatek razlik v monetizaciji obeh vrst uporabnikov in optimizirati kampanje na podlagi celote podatkov.

ZDA vs Australija, Kanada in Velika Britanija:

CPM (cost per 1,000 impressions) je bil v ostalih državah napram ZDA za približno 40% manjši (cca 10,00€ vs 6,00€).

Posledično je bil tudi cost per install povprečno občutno manjši (med 50% in 60%). Za nadaljnjo optimizacijo zopet nujno preveriti povprečno višino monetizacije uporabnikov posameznih držav.

Vas zanima oglaševanje na družbenih omrežjih?

Če se želite seznaniti z našim drznim pristopom k oglaševanju in kako lahko vaš projekt postane naslednja marketinška uspešnica, se obrnite na naš mail.

  • Če

    ALI NAS SAMO SPREMLJAJ

    Loading...