Festival Soboški dnevi - Funkit Marketing
close icon funkit

FESTIVAL SOBOŠKI DNEVI

#Grafičnooblikovanje
#Fotoinvideoprodukcija

Projekt: Grafično oblikovanje, foto in video produkcija
Naročnik: ZKTŠ in Občina Murska Sobota


Osvežena podoba poletnega festivala

Soboški dnevi vsako poletje postrežejo s pestrim, večdnevnim glasbenim in kulturnim programom za različne generacije. Zato smo po želji naročnika tudi letos pripravili osveženo grafično podobo tega žanrsko raznolikega festivala. 

Ker je obisk dogodkov za obiskovalce brezplačen, smo stremeli k ustvarjanju vizualno privlačnih, vabljivih in predvsem informativnih jumbo plakatov in tiskovin, ki obljubljajo nepozabno izkušnjo in pritegnejo njihovo pozornost.

Grafična podoba

Uporaba prepoznavne tipografije z belimi črkami pri napisu “Soboški dnevi” je ključnega pomena za jasno prepoznavnost in zapomnljivost festivala. S tem se ustvarja trden vizualni vtis in prepoznavnost festivala med obiskovalci.

Z uporabo živahnih barv, vzorcev in elementov pa smo vizualijam želeli dodati živahnost, mladostnost ter raznolikost organiziranih dogodkov v sklopu festivala. Temno modra barva tako na eni strani poskrbi za umirjeno ozadje, dodatki v živo roza barvi pa prispevajo k vizualnemu kotrastu in dinamičnosti celostne grafične podobe. Roza tako simbolizira energijo, strast in navdušenje, katerega obiskovalci občutijo ob obisku glasbenih nastopov, razstav in gledaliških predstav.

Elementi kot so mikrofon, set bobnov, kitare, saksofon ter glasbene note, se poklonijo glasbenemu sklopu festivala. Toplozračni baloni pa so zaradi tradicionalnega tekmovanja, ki v sklopu svetovnega prvenstva poteka tudi na pomurskih ravnicah, ne le paša za oči, temveč tudi prepoznaven element Pomurja, ki festivalu doda lokalno identiteto.

Za konec

V letu 2023 je bilo v sklopu Festivala Soboški dnevi na 6 prizoriščih uspešno organiziranih kar 24 različnih dogodkov, skupno pa jih je po nekaterih ocenah obiskalo okrog 40.000 obiskovalcev od blizu in daleč.

Vabimo vas v svet kreativnih idej. Kontaktirajte nas in skupaj bomo ustvarili nepozabne projekte!

  • Če

    ALI NAS SAMO SPREMLJAJ

    Loading...