TikTok - Funkit Marketing
close icon funkit

TikTok aktivacija

#Družbenaomrežja
#Fotoinvideoprodukcija

Projekt: Družbena omrežja, foto in video produkcija
Naročnik: Radgonske gorice d.o.o.


TikTok = priložnost za podjetja

Vsakih nekaj let neka nova platforma na novo definira način uporabe družbenih medijev.

Trenutno je ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij na svetu TIKTOK– platforma, ki omogoča ustvarjanje in deljenje kratkih videoposnetkov.

Gre za 3. najpopularnejše družbeno omrežje na svetu.
Uporabniki med 25 in 54 let naj bi na aplikaciji preživeli več kot 45 min/dan.
Trenutno ima že več kot 834 milijonov uporabnikov po vsem svetu, do leta 2025 jih bo 1 milijarda.

In zakaj se čedalje več blagovnih znamk odloča za pridružitev tej platformi?

1.    IZPOSTAVLJENOST

TikTok vsebine so namenjene prikazovanju osebnosti podjetja in ustvarjanju zaupanja v blagovno znamko.

Zato večja kot je izpostavljenost podjetja na platformi, večja je tudi možnost, da obdrži stranke in pridobi nove, promovira svoje izdelke ali storitve in poveča prepoznavnost lastne blagovne znamke.

2.    DOSEG CILJNE PUBLIKE

TikTok ponuja novejše in bolj kreativne načine interakcije, kar omogoča vzpostavitev stika z mlajšo generacijo potrošnikov in pridobivanje njihove zvestobe.

S prisotnostjo na TikToku blagovna znamka namreč pokaže, da je v koraku s časom in da se prilagodi potrošnikom, njihovim željam in navadam.

3.    VEČJA POZORNOST

Čedalje več ljudi išče “mikro-zabavo”, zato so kratke in privlačne vsebine v primerjavi z daljšimi in suhoparnimi tudi bolj priljubljene in uspešnejše.

Cilj je ustvariti kratke, izvirne videoposnetke, ki pritegnejo pozornost uporabnikov v prvih nekaj sekundah. Obvezno je, da so posnetki relevantni, predvsem pa namenjeni ciljni publiki in njenim potrošniškim vzorcem.

Radgonske Gorice stopijo na TikTok sceno

TikTok predstavlja privlačno priložnost za podjetja, da izkoristijo hitro rastoči svet družbenih medijev in na edinstven dosežejo svojo ciljno publiko – mlade.

Za Radgonske gorice smo se s tem v mislih lotili projekta, znotraj katerega smo posneli vsebine, s pomočjo katerih:

povečamo prepoznavnost med mladimi uporabniki TikToka in spodbudimo razvoj blagovne znamke
povečamo angažiranost in vključenost ciljne publike
spodbujamo interakcijo (komentarje, všečke in delitve)
ustvarimo pozitiven odnos z občinstvom in zaupanje v blagovno znamko

In tako so na profilu @radgonskegorice nastali TikToki, izmed katerih so se za najuspešnejše izkazali tisti, ki temeljijo na zabavnih scenarijih in so relevantni za našo ciljno publiko:

a.    UGANI OKUS ŠPRICARJA

Za daleč najuspešnejšega se je izkazal posnetek, v katerem štirje igralci poskušajo pravilno razvozlati okuse gaziranih alkoholnih pijač v pločevinkah – ŠpriCARjev.

Gre za TikTok, v katerem lahko gledalec sledi poteku igre in se tudi sam vpraša, ali bi se mu v tej isti situaciji nasmehnila sreča in bi mu uspelo razvozlati zmešnjavo okusov.

@radgonskegorice

Komu vse je uspelo razvozlati zmešnjavo okusov? 📦🥤🍊 #radgonskegorice #spricar #tiktokslovenia #summertime #challenge

♬ For videos! Rejector weakness system – MoppySound

b.    ATRAKTIVNA DRUŽABNA IGRA

Po priljubljenosti prvemu sledi posnetek, v katerem se mladi igrajo igro, v kateri je na mizi postavljen na pol poln kozarec, igralci pa vanj dolivajo vsak svoj okus špriCARja. Tako nadaljujejo, dokler se pijača ne polije, poraženec pa jo mora za kazen tudi popiti.

V montaži smo dodali glasovno sinhronizacijo in zvočne efekte, s katerimi smo poudarili komične trenutke in stopnjevali napetost vse do težko pričakovanega poraza enega izmed igralcev.

@radgonskegorice

Kateremu CARju se (ne) bo nasmehnila sreča? 🤞😉 #summerdrink #delicious #radgonskegorice #spricar #tiktokslovenia @Jan Klobasa @nikisemen

♬ Aces – Zach Sorgen & Yuval Maayan

c.    HLADILNIK POLN ŠPRICARJEV

Pri kreativni zasnovi tretjega posnetka pa dobili idejo, da bi posneli komično situacijo, do katere pride, ko nič hudega sluteča oseba v sodelavčevem hladilniku odkrije ogromno zalogo ŠpriCARjev “za nujne primere”.

Da bi ohranili pozornost gledalcev vse do zadnje sekunde, smo pri tem TikToku uporabili hitre prehode med posnetki in montažne trike.

@radgonskegorice

Nikoli ne veš, kdaj te lahko zagrabi žeja. 🤷💧 #spricar #radgonskegorice #elclasico #gear5 #ishowspeed

♬ original sound – Radgonske gorice

Naš cilj pristopu na TikTok družbeno omrežje je bil nasmejati gledalce in ustvariti pozitivno povezavo z blagovno znamko. S pomočjo deljenih posnetkov smo se na komičen način želeli približati uporabnikom platforme, ter jim predstaviti naš edinstven slog komuniciranja. Prav tako pa smo želeli prikazati, da je ŠpriCAR več kot le pijača – gre za glavno zvezdo vseh zabav, ki navdušuje mlade.

Odkrijte TikTok!

Želite izkoristiti prednosti ene najhitreje rastočih platform, pa ne veste, kje in kako začeti? Ne obupajte! Stopite v stik z nami in odkrijte, kako vašo blagovno znamko dvigniti na novo raven!

  • Če

    ALI NAS SAMO SPREMLJAJ

    Loading...