Pomgrad image in zaposlitvena kampanja - Funkit Marketing
close icon funkit

Pomgrad image in zaposlitvena kampanja

#Družbenaomrežja
#Fotoinvideoprodukcija

Projekt: Foto in video produkcija, Družbena omrežja
Naročnik: Pomgrad d.d.


Pritegnitev pozornosti

V času, ko se trg dela neprestano spreminja in zahteva vse večje prilagajanje, je pomembno, da se tudi gradbena podjetja posvečajo gradnji svoje podobe, prav tako pa se morajo osredotočati tudi na učinkovite in inovativne načine za privabljanje novih zaposlenih.

S tem namenom smo za Pomgrad organizirali image in zaposlitveno kampanjo, v sklopu katere smo pripravili grafiko z glavnim sporočilom, poleg tega pa smo za tri iskane poklice pripravili grafike za družbena omrežja in jumbo plakate ter z zaposlenimi na iskanih delovnih mestih posneli tudi kratke, pozornost vzbujajoče videoposnetke.

S pripravljenimi vsebinami smo želeli komunicirati troje:

1. da je Pomgrad tudi v negotovih časih varen delodajalec, saj svojim zaposlenim stoji ob strani oziroma jim “ščiti hrbet”,

2. da na svoji spletni strani nudi številne karierne priložnosti in

3. da pri tem ne gre zgolj za razpisana prosta delovna mesta, ampak tudi za edinstvene priložnosti za osebnostno rast.

Podoba delodajalca

Z željo po doseganju širokega občinstva smo za pomursko gradbeno podjetje pripravili t. i. “image” kampanjo, v kateri smo Pomgrad predstavljali kot zanesljivega delodajalca. S tem smo prispevali h gradnji blagovne znamke in krepitvi odnosov s strankami, predvsem pa potencialnimi iskalci zaposlitve.

Z rokovanjem poslovneža v elegantni obleki in zaposlenega v zaščitni delavski opremi na glavni grafiki smo komunicirali medsebojno spoštovanje, sodelovanje in dobre sodelavske odnose, obenem pa sporočali, da kot dober delodajalec svojim zaposlenim stoji ob strani zlasti v težkih, nepredvidljivih časih.

Iskanje in razvoj kadra

Grafične podobe, ki so bile v okviru zaposlitvene kampanje pripravljene za vsak posamezni poklic, so bile osredotočene na vizualno privlačnost in učinkovitost v sporočanju ključnih lastnosti zaposlenih in prednosti razpisanih delovnih mest.

Vse tri grafike so sestavljene iz črno-bele fotografije zaposlenega na njegovem delovnem mestu, čez njegova delovna oblačila je vstavljen prizor iz gradbišča, poleg tega pa je v podobo vključen tudi v zeleno obarvan del zaščitne opreme, ki predstavlja prepoznaven element Pomgrada.

1. Gradbeni delovodja

Za gradbenega delovodjo je bila pripravljena grafika z napisom “Poglejte ga, rojeni vodja!” Ta napis v kombinaciji z grafično podobo izpostavlja dejstvo, da ima gradbeni delovodja naravni talent biti vodja, ki je sposoben usklajevanja dela in ljudi, da dosežejo zadane cilje. S tem podjetje poskuša potencialne zaposlene navdušiti nad možnostjo prevzemanja odgovornosti nad organizacijo in vodenjem gradbenih projektov.

2. Gradbeni delavec

Grafika gradbenega delavca nosi napis “Poleg cest zgradiš še varno prihodnost”, s katerim smo želeli izpostaviti, da gradbeni delavec ne gradi samo cest, temveč prispeva tudi h kakovosti življenja, predvsem pa gradnji varne prihodnosti za vse nas. S tem smo želeli ljudi nagovoriti k ustvarjanju pozitivnih sprememb in prispevanju k družbeni odgovornosti.

3. Strojnik gradbene mehanizacije

Gradbeni projekti se s pomočjo gradbenih strojev danes izvajajo hitreje, varneje in bolj učinkovito kot kadarkoli prej. Za njihovo izvedbo in gradnjo boljše prihodnosti je torej ključen poklic strojnika, ki mora za upravljanje z gradbenimi stroji imeti obilo znanja, spretnosti in visoko stopnjo natančnosti. Zato smo zanj pripravili grafiko z napisom “Krmiljenje prihodnosti na voljo!”, s katero smo potencialne kandidate želi navdušiti za delo z napredno tehnologijo in orodji.

Ker smo prepričani, da je uspešno zgodbo potrebno graditi na dobrih temeljih, predvsem pa s pomočjo kreativnih zamisli, smo s tem v mislih posneli atraktiven krovni video, v katerem je povzeto glavno sporočilo kampanje, glavni lik pa poskrbi za njegovo gledanost, prepoznavnost in avtentičnost.

Videoposnetki

Scenariji za kratke videoposnetke so bili pripravljeni na podlagi informacij pridobljenih iz izvedenih intervjujev z zaposlenimi, s katerimi smo naknadno izvedli tudi photoshooting za potrebe ustvarjanja grafik.

V mislih smo imeli, da morajo biti scenariji v osnovi smešni, pripovedovalni, nekateri celo dramatični in šokantni, torej da bodo z nenavadnim dogajanjem že v prvih parih sekundah pritegnili ljudi, da bi si njihovo vsebino ogledali do konca. Nastopajoči so v njih na zanimiv način gledalcem in potencialnim iskalcem zaposlitve želeli približati opravljanje svojih zadolžitev ter jih nagovoriti k obisku spletne strani in prijavi na razpise.

Videoposnetek Rojeni vodja

Videoposnetek Vedno združenih moči

Videoposnetek Strojnik

Ženski kader

Na podlagi izražene želje s strani Pomgrada smo kreative zapeljali v smer, da predstavimo kako lahko tudi ženske obvladajo zahtevnejše stroje – ne le valjar, ampak tudi bager in stroj za asfaltiranje.

Z grafikami smo se torej osredotočili na dva poklica, v katerih trenutno primanjkuje ženski “touch”. Osredotočili smo se predvsem na edinstvene lastnosti vsakega poklica: asfalterka simbolizira moč, vztrajnost in samozavest, strojnica pa drznost, inovativnost in kreativnost. Kajti ravno zaradi tega so v podjetju več kot dobrodošle.

V primeru asfalterke smo v ospredje postavili kar njeno podobo, saj z očarljivim nasmehom priča o samozavesti, moči in odločnosti. V ozadju pa je vidna podoba mogočnega gradbenega stroja, ki simbolizira njeno znanje in sposobnost, da se spopade s kakršno koli nalogo.

Za strojnico pa smo se odločili, da izrazimo njeno edinstvenost. Kot ženska v moškem poklicu, ki upravlja s težkimi stroji, simbolizira prihodnost, ki nosi žensko ime. Podoba strojnice v akciji s čelado na glavi priča o njeni sposobnosti, da se prilagodi situacijam ter se z znanjem in izkušnjami sooča s kakršnimi koli izzivi.

Zgradimo kaj velikega skupaj! Stopite v stik z nami in skupaj bomo ustvarili digitalno kampanjo, ki bo pustila trajen vtis.

  • Če

    ALI NAS SAMO SPREMLJAJ

    Loading...