Digitalna kampanja ART FILMI - Funkit Marketing
close icon funkit
digitalna kampanja art filmi

ART FILMI

#Grafičnooblikovanje

Projekt: Digitalna kampanja
Naročnik: Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota


Platna Gledališča Park ponovno zaživela

Gledališče Park Murska Sobota je v okviru sodelovanja z Art kino mrežo Slovenije zimske večere v decembru in januarju popestrilo z umetniškimi filmskimi uspešnicami. Na platnu murskosoboškega kinematografa so se vrtela filmska dela tako tujih kot tudi slovenskih ustvarjalcev. 

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota se je zato na nas obrnil z željo po komuniciranju, da se na platnih Gledališča Park spet predvajajo filmi, tokrat za spremembo malo bolj umetniške narave. 

Uglajena digitalna kampanja

Da bi pri pomurskemu občinstvu vzbudili pozornost in privabili čim več obiskovalcev, je naročnik želel, da za digitalno kampanjo pripravimo statične in animirane oglase. Na podlagi tega smo ustvarili dva predloga vizualne podobe – drznega in uglajenega. 

Naročnik se je odločil za slednjega, ker izžareva bistvo kampanje – tj. zanimiv, privlačen in kakovosten filmski program za mlade po srcu.

Kreativnost in zgodba, združeni v eno

Oblikovanje grafične podobe oglasov z napovedniki za umetniške filme je temeljilo na slikovnem materialu iz filmov, ki so se v tistem obdobju predvajali. Uporabili smo jasne in berljive elemente, kot so naslovi filmov in datumi predvajanja. Na ta način je pregledna grafična podoba oglasa privabila pozornost in vzbudila zanimanje občinstva za ogled umetniških filmov v gledališču.

V prvi animirani oglas smo inkorporirali vprašanje “Kje sedi pravi filmofil?”, s katerim smo želeli vzpodbuditi zanimanje in izpostaviti edinstveno izkušnjo gledanja filma v gledališču. Drugi pa prikazuje nekoliko bolj šaljivo obvestilo “Srečanje neplačanih filmskih kritikov”.

Ustvarjamo uspešne marketinške zgodbe

Cilj kampanje je bil doseči ciljno občinstvo, ki ljubi umetniške filme in jih spodbuditi, da obiščejo lokalno gledališče. Filmi so potekali v Gledališču Park v Murski Soboti, tako da je bil ciljni fokus usmerjen v lokalno občinstvo. 

Digitalna kampanja namenjena ljubiteljem filma je dosegla 44.048 ljudi, oglasi pa so bili prikazani kar 240.446-krat. To pomeni, da je posameznik naš oglas v povprečju videl približno 5-krat. Poleg tega je bila pristajalna stran obiskana 1.954-krat, kar kaže na to, da so ljudje, ki so videli naše oglase, pokazali interes za kampanjo in se odločili za nadaljnje ukrepanje. CTR (click-through rate) je znašal 2.32%, kar kaže na delež ljudi, ki so videli oglas in nanj tudi kliknili ter obiskali pristajalno stran. 

Za promocijo kampanje so bile uporabljene različne storitve in kanali, kot so družbena omrežja (Facebook in Instagram), spletna stran ZKTŠ ter oglaševanje na roto panoju pri Hotelu Diana in na zaslonu pri OŠ I Murska Sobota. Poleg tega smo izvedli tudi nagradno igro, v kateri smo podelili dve vstopnici za ogled izbranega filma. Proračun smo porazdelili med prikazovanje oglasov in samo upravljanje kampanje.

 

Digitalne kampanje so naša strast! Če vas zanima, kako lahko tudi vi dosežete izjemne rezultate, nas kontaktirajte še danes.

  • Če

    ALI NAS SAMO SPREMLJAJ

    Loading...