Panvita kampanja: Izberite lokalno - Funkit Marketing
close icon funkit

Panvita kampanja: Izberite lokalno

#Razvojznamke
#Grafičnooblikovanje

Projekt: Razvoj znamke, grafično oblikovanje
Naročnik: Panvita d.d.


Kaj izbrati, ko lahko izbirate?

Ozaveščanje o pomenu lokalno pridelanega sadja, zelenjave in mesnin ter kratke transportne poti je ključno za spodbujanje zdrave in trajnostne prehrane. 

Kajti s tem, ko izbiramo lokalno pridelana živila, podpiramo lokalne pridelovalce, poleg tega pa to pomeni tudi manjšo bremenitev okolja, saj se zmanjšuje količina izpustov toplogrednih plinov, ki nastajajo pri dolgih transportih.

Kratka transportna pot od polja do potrošnika namreč zagotavlja predvsem svežino lokalnega sadja in zelenjave. Ker so pridelki običajno pobrani v zrelem stanju, to pomeni, da lahko uživamo v njihovi najboljši kakovosti, okusu ter hranilni vrednosti.

S tem pa ne le prispevamo k svojemu zdravju, ampak tudi k ohranjanju okolja in podpiranju lokalne ekonomije.

Pa gremo od začetka …

Ker smo na Funkitu tekom pogovora in kratkega raziskovanja ugotovili, da obstaja relativno nizka ozaveščenost o špargljih in jagodah iz Panvite, smo dobili idejo, da bi bilo v prihajajočem času obilja špargljev in jagod smiselno pripraviti kampanjo s privlačno in informativno vsebino, s katero bi dosegli sledeče cilje: 

1. dvig prepoznavnosti Panvitinih špargljev in jagod,

2. povezovanje blagovne znamke Panvita z atraktivnimi sezonskimi produkti,

3. ozaveščanje o pomenu uživanja lokalnih izdelkov, ki imajo kratko transportno pot,

4. dvig prepoznavnosti blagovne znamke Panvita in

5. povečanje povpraševanja po špargljih in jagodah iz Panvite.

Hkrati smo želeli pridobiti pozornost čim večjega občinstva, okrepiti zaupanje v blagovno znamko in izkazati podporo lokalnim pridelovalcem.

Vpogled v nastajanje kampanje Izberite lokalno

Grafične podobe, ki so bile v okviru zaposlitvene kampanje pripravljene za vsak posamezni poklic, so bile osredotočene na vizualno privlačnost in učinkovitost v sporočanju ključnih lastnosti zaposlenih in prednosti razpis

Ob razmišljanju ‘Kako najboljše prenesti sporočilo lokalnosti v javnost?’ je na listu papirja nastal spodnji zapis, ki velja kot osnutek ideje: 

JAMAJKA GODE

 

Iz strani grafičnega oblikovalca in tekstopisca je po implementaciji manjših grafičnih in tekstopnih sprememb naprej nastala končna verzija oglasa za jagode, sledila pa ji je še različica s šparglji: 

 

Mesto na naših grafikah so dobile države, kot so Jamajka, Španija in v nadaljevanju tudi Belgija in Grčija, s katerimi smo želeli prikazali izvor živil, ki jih pogosto uvažamo v našo državo. Resda uvoz živil iz tujine omogoča dostop do številnih izdelkov, katere domače tržišče morda ne proizvaja v določenih obdobjih, vendar pa je prav tako pomembno, da cenimo in podpiramo sezonska živila lokalnega porekla.

 

Nacionalna kampanja, ki je bila plasirana tako skozi digitalno, kot tudi zunanje oglaševanje (jumbo plakati), je požela veliko pozornosti potrošnikov in odobravanja iz strani strokovne javnosti. Tako se je le-ta nadaljevala, oziroma implementirala še skozi blagovno znamko AVE, v sklopu katere je bilo širom Slovenije moč zaslediti spodnje oglase za bedrca in meso za žar: 

 

Ste po glavni jedi pripravljeni na marketinško poslastico? Stopite v našo kuhinjo kreativnih rešitev! Za slastne strategije in izjemne rezultate nas kontaktirajte tukaj. 

  • Če

    ALI NAS SAMO SPREMLJAJ

    Loading...