Bine Volčič X Wienerberger - Funkit Marketing
close icon funkit
bine volčič

Bine Volčič X Wienerberger

#Fotoinvideoprodukcija
#Dogodkiinpromocije
#Splet

Projekt: Idejna zasnova kampanje, Digitalno oglaševanje, Sejemska aktivacija, Foto in video produkcija, Spletna pristajalna stran
Naročnik: Wienerberger d.o.o.


Rojstvo ideje o sodelovanju

Gradbeno podjetje Wienerberger je v inovativnemu slovenskemu chefu Binetu Volčiču prepoznalo spoštovanje tradicije in težnjo po uporabi naravnih materialov – tako v kuhinji, kot tudi pri snovanju novega objekta. Ker z njim deli enake cilje in vrednote, se je povsem spontano rodila ideja o sodelovanju.

Podjetje Wienerberger se je na nas obrnilo z željo po naših storitvah in pripravi “image” kampanje. S pomočjo zanimivih, vizualno privlačnih vsebin so želeli spodbuditi zanimanje javnosti za blagovno znamko Wienerberger ter njihove izdelke oziroma rešitve na področju gradbeništva.

Zato se sodelovanje med dvema mojstroma, ki prihajata vsak iz svoje dejavnosti, posveča zlasti uporabi naravnih in trajnostnih virov, ter je primer združitve tradicije in modernih pristopov v kulinariki, gradnji in življenju.

Komunikacijski in marketinški cilji

V kampanji smo želeli komunicirati trajnostno naravnanost, uporabo naravnih materialov in implementacijo inovativnih pristopov v sožitju s tradicijo.

Istočasno smo si zadali dva marketinška cilja, in sicer, da bi povečali ozaveščenost o znamki Wienerberger in načelih podjetja, s tem pa tudi postati prva misel potencialnih potrošnikov, ki potrebujejo rešitve na področju gradbeništva. Poleg tega pa smo ustvarili tudi pristajalno stran Wienerberger x Bine Volčič, preko katere smo ozaveščali o sodelovanju ter zbirali kontakte potencialnih strank, katere zanimajo Wienerberger izdelki – bodisi zato, ker jih potrebujejo, bodisi zato, ker jih bodo potrebovali v prihodnje.

Dva mojstra, dve dejavnosti in ena skupna zgodba

Ker smo prepričani, da je uspešno zgodbo potrebno graditi na dobrih temeljih, predvsem pa s pomočjo kreativnih zamisli, smo s tem v mislih posneli atraktiven krovni video, v katerem je povzeto glavno sporočilo kampanje, glavni lik pa poskrbi za njegovo gledanost, prepoznavnost in avtentičnost.

S presenetljivim prepletom različnih kadrov posnetih v Binetovi kuhinji in Wienerberger proizvodnji ob spremljavi vokala Bineta, ki pripoveduje o iskanju inspiracije v tradiciji in vračanje k naravi, smo želeli ponazoriti bistvo “nenavadnega” partnerstva med gradbenim podjetjem in slovenskim kuharskim mojstrom.

Omenjeno iskanje je Bineta pripeljalo do uporabe pristne naravne gline, katero je kot ključno sredstvo uporabil pri pripravi slastne jedi. Ideja o gradnji novega doma s pomočjo tega cenjenega materiala pa ga je posledično privedla do podjetja Wienerberger, ki glino uporablja za izdelavo svojih inovativnih gradbenih proizvodov. Odločitev za uporabo izdelkov Wienerberger je bila zanj pri gradnji zato nekaj neizbežnega.

Ko kulinarika in Bine Volčič pozdravita svet gradnje

V okviru sodelovanja se je Bine udeležil tudi 61. Sejma Dom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer je za radovedne obiskovalce sejma podal ekskluziven intervju.

V njem je spregovoril o svoji izkušnji in odločitvi za sodelovanje s podjetjem Wienerberger pri njegovem najnovejšem življenjskem, predvsem pa presenetljivo kulinaričnem projektu – gradnji novega bivališča družine Volčič sredi prekmurskih ravnic. Njen novi dom je po zaslugi gradbenih mojstrov zgrajen s povsem naravnimi, trajnostnimi materiali.

bine volčič x wienerberger kampanja

Ste pripravljeni izstopati iz množice? Za začetek nas kontaktirajte tukaj.

  • Če

    ALI NAS SAMO SPREMLJAJ

    Loading...